Varseltröja

Varseltröjor är oerhört viktiga för säkerheten inom flera yrken och i olika situationer. De kommer i olika former, för olika syften, med möjlighet för eget tryck och även i olika färger. Ta en närmare titt på några av de mest betrodda återförsäljarna av varseltröjor och lär dig om olika synlighetsklasser.

Varseltröjor för olika syften

Det finns olika typer av varseltröjor som används för olika syften. De för användning vid arbete är designade för att skydda arbetare på farliga arbetsplatser, som byggarbetsplatser eller industriområden. Det finns också modeller som används av idrottare såsom löpare, cyklister eller andra utövare för att förbättra synligheten under träning, särskilt i dåligt ljus eller under ogynnsamma väderförhållanden. Det finns också särskilda modeller för barn, vilket hjälper till att hålla dem säkra, speciellt när de är ute och leker i närheten av trafikerade vägar.

Wexman

Wexman är en välkänd återförsäljare av säkerhetskläder, inklusive varseltröjor. Med en djup förståelse för behovet av högkvalitativa, hållbara och pålitliga varselkläder har Wexman ett imponerande sortiment av varseltröjor som passar en mängd olika syften. Från arbetskläder till sportkläder och barnkläder, strävar Wexman efter att erbjuda produkter som maximerar användarens säkerhet och komfort.

Varseltröjor med eget tryck

För företag eller organisationer som vill ha sin logotyp, slogan eller annan information synlig på sina varseltröjor finns det möjlighet att få varseltröjor med eget tryck.

Anderzson of Sweden

Anderzson of Sweden är en svensk återförsäljare som specialiserar sig på att erbjuda kundanpassade varseltröjor. Genom att tillhandahålla tryckningstjänster kan de skapa unika, personliga varseltröjor som inte bara bidrar till säkerheten utan också hjälper till att stärka företags varumärke.

Prendo

Prendo är en annan pålitlig leverantör av varseltröjor, med en stark inriktning på hållbarhet och kvalitet. De erbjuder anpassade trycktjänster, så att kunder kan ha sin logotyp eller annan information tryckt på sina varseltröjor, vilket gör dem till ett utmärkt val för företag som vill kombinera säkerhet och branding.

Olika färger

Färgen på en varseltröja är ofta gul, orange eller grönt – vilken färg de har, har en specifik betydelse.

Gul

Gul är en vanligt förekommande färg för varselkläder. Den höga synligheten hos gul gör den idealisk för situationer där det är avgörande att vara synlig, som på byggarbetsplatser eller i trafik.

Orange

Orange är en annan populär färg för varseltröjor. Den används ofta inom vägarbete och andra industriområden, eftersom den kontrasterar väl mot både naturliga och stadslandskap, vilket gör den mycket synlig under alla ljusförhållanden.

Grön

Gröna varseltröjor används ofta inom skogsbruk och jordbruk, där de hjälper till att skilja arbetare från den naturliga gröna omgivningen. Gröna varselkläder används också inom sjukvård och akuta tjänster, där de hjälper personal att sticka ut i en rörig eller kaotisk situation.

Varseltröja klass 3, 2 och 1

Varselkläder är viktiga för att öka synligheten och säkerheten, särskilt i arbetsmiljöer där det finns risk för olyckor på grund av låg synlighet. De är indelade i olika klasser beroende på deras synlighetsnivå, vilket bestäms av mängden och placeringen av reflexmaterial och den fluorescerande ytan. Här är en översikt över de olika klasserna för varseltröjor.

Klass 3

Klass 3 varseltröjor erbjuder den högsta synlighetsnivån. De är idealiska för arbete i mycket riskfyllda miljöer, som vägarbeten på motorvägar eller i andra situationer där hög synlighet är avgörande. De måste ha en betydande mängd både fluorescerande material och reflekterande band. Detta innebär vanligtvis långa ärmar och/eller extra benlängd för att uppfylla de totala kraven på synlig yta. De uppfyller de strängaste standarderna enligt EN EN ISO 20471, vilket är den europeiska standarden för hög synlighet.

Klass 2

Klass 2 tröjor erbjuder en medium nivå av synlighet och är lämpliga för arbetsmiljöer som har mindre risk än de som kräver klass 3, men där hög synlighet fortfarande är viktig. Exempel kan inkludera vägarbeten i stadsområden eller arbete på byggarbetsplatser. De har mindre fluorescerande yta och reflekterande band jämfört med klass 3, men mer än klass 1. De kan ha kortare ärmar eller vara designade som västar. Möter EN ISO 20471 standarder, men med mindre stränga krav än klass 3.

Klass 1

Klass 1 tröjor erbjuder den lägsta synlighetsnivån. Passar för arbetsmiljöer där riskerna är lägre, som arbete på privata vägar eller inomhusarbete där det fortfarande finns en viss risk för olyckor. De har den minsta mängden fluorescerande material och reflekterande band. Detta kan innebära en enklare design, som en väst med grundläggande reflekterande strippar. Uppfyller grundläggande krav enligt EN ISO 20471, men med de minsta kraven på synlig yta och reflekterande material.