Skjortor för herr

När det kommer till herrkläder är skjortan en av de mest mångsidiga och tidlösa plaggen i garderoben. Oavsett om du klär dig för arbete, fest, eller vardagliga äventyr, är skjortor för herr en pålitlig följeslagare som kan anpassas till en mängd olika tillfällen och stilar.

Köpa herrskjorta på nätet

Här hittar du några rekommendationer på återförsäljare där du kan köpa herrskjorta online.

Stenströms

Hos Stenströms hittar du skjortor för herr som kombinerar tidlös elegans med över 120 års erfarenhet av skrädderkonst. Varje skjorta är resultatet av över 60 noggrant utförda arbetsmoment, där till och med kragen genomgår 25 unika steg för att uppnå den unika komfort och elegans som kännetecknar deras skjortor. Det är detta hantverk och fokus på detaljer som gör Stenströms skjortor oöverträffade när det gäller passform och kvalitet.

Se utbudet hos Stenströms

MQ

Hos MQ hittar du herrskjortor som är den ultimata kombinationen av stil och mångsidighet. En snygg skjorta är en tidlös klassiker som passar perfekt till både jeans och chinos, och den ger dig en välklädd look utan att överdriva formellt. De erbjuder ett brett utbud av herrskjortor i olika färger och passformer från kända varumärken som Lyle & Scott, NN07, Bläck och Lee, vilket gör det enkelt att hitta den perfekta skjortan för din personliga stil.

Se utbudet hos MQ

Ströms

Ströms är ditt mål för herrskjortor av exklusiv kvalitet och stil. De väljer noggrant ut skjortor från ledande varumärken för att säkerställa att du får både komfort och en tidlös look. Oavsett om du är i affärsmötenas värld eller söker en avslappnad elegans, har de en skjorta som passar din stil. Från eleganta affärskjortor till avslappnade casualskjortor och praktiska overshirts för fritiden, samt kostymskjortor, frackskjortor och smokingskjortor för speciella tillfällen. Upptäck Ströms högkvalitativa utbud av skjortor och förnya din garderob med klass och elegans.

Se utbudet hos Ströms

Dressman

Köp snygga herrskjortor hos Dressmann. De erbjuder ett brett utbud av skjortor för män – klassiska vita och blå skjortor, jeansskjortor, flanellskjortor, och mycket mer. Oavsett om du behöver en skjorta för jobbet, vardagen eller festen, har Dressman det du behöver. Deras sortiment inkluderar olika stilar, färger och storlekar, inklusive både vanliga och slim fit-modeller. Välj din favorit och uppgradera din garderob med stil genom att köpa din herrskjorta hos Dressmann idag!

Se utbudet hos Dressman

Herrskjorta storleksguide

Att välja rätt storlek när det kommer till herrskjortor är avgörande för att uppnå en bekväm och välsittande passform. Olika märken och stilar kan ha variationer i storleksstandarder, vilket kan göra det förvirrande att hitta den perfekta modellen för din kroppstyp. För att underlätta din shoppingupplevelse och säkerställa att din nästa skjorta passar som en handske, har vi satt samman en omfattande storleksguide för herrskjorta.

Halsomkrets (cm) Storlek
34-36 XS
37-38 S
39-41 M
42-44 L
45-47 XL
48-50 XXL
51-53 XXXL

Vanliga frågor & svar

Hur ska en skjorta sitta på herr?

En skjorta för herr bör vara välsittande för att ge ett stilfullt och bekvämt intryck. Här är några nyckelpunkter att tänka på när det kommer till passformen på en skjorta. Kragen och halsen är en viktig del. Kragen ska knäppas med lätthet, utan att vara för tät eller för lös. Det är viktigt att kunna röra huvudet bekvämt utan att känna obehag runt halsen.

Ärmlängden är också av betydelse. Skjortärmarna bör nå ner till handleden och inte vara för korta eller för långa. Rätt ärmlängd ger skjortan en proportionerad look. När det gäller skuldror bör axelsömmarna sitta precis vid skuldrans yttre kant. De ska inte hänga över eller sitta för nära halsen.

Vilken typ av skjorta till kostym?

När du väljer en skjorta att bära med din kostym, finns det flera alternativ att överväga beroende på tillfället och din personliga stil. En vit kostymskjorta är en tidlös klassiker som ger ett elegant och formellt intryck och är särskilt lämplig för bröllop, begravningar och affärsmöten. Om du vill ha något annat än vitt kan en ljusblå kostymskjorta vara ett utmärkt alternativ, vilket ger en fräsch och modern touch till din kostym och fungerar bra för både formella och mindre formella tillfällen.

Ska man ha t-shirt under skjortan?

Vid formella eller affärsmässiga tillfällen, som möten eller evenemang som kräver kostym, är det vanligt att inte ha en synlig T-shirt under skjortan. Istället kan du använda en underskjorta med korta ärmar som inte syns genom skjortan. Det ger en mer professionell och snygg look.

Under mer avslappnade tillfällen kan det vara bekvämt att bära en T-shirt under din skjorta, särskilt om du vill undvika att direkt svettas i skjortan. Detta är vanligt i vardagen och kan vara praktiskt och avslappnat.