Skjortor för herr

Skjortan är en av mest mångsidiga och viktiga plaggen i garderboen för män. Oavsett om du klär dig för arbete, fest, eller vardag är skjortor i olika former och färger en viktig grund för att klä sig snyggt.

Köpa herrskjorta på nätet

Det finns flera butiker som säljer herrskjortor online och det kan vara svårt att välja rätt storlek och butik. Några av onlinebutikerna som säljer skjortor av hög kvalitet hittar du här:

Stenströms

Stenströms finner du herrskjortor som förenar tidlös elegans med över 120 års expertis inom skrädderi. Varje skjorta skapas genom över 60 noggrant utförda steg, där även kragen genomgår 25 särskilda moment för att säkerställa den unika komfort och stil som är kännetecknet för deras skjortor.

Se utbudet hos Stenströms

MQ

Hos MQ hittar du herrskjortor som är den ultimata kombinationen av stil och mångsidighet. En snygg skjorta är en tidlös klassiker som passar perfekt till både jeans och chinos, och den ger dig en välklädd look utan att överdriva formellt. De erbjuder ett brett utbud av herrskjortor i olika färger och passformer från kända varumärken som Lyle & Scott, NN07, Bläck och Lee.

Se utbudet hos MQ

Ströms

Ströms är ditt mål för herrskjortor av exklusiv kvalitet och stil. De väljer noggrant ut skjortor från ledande varumärken för att säkerställa att du får både komfort och en tidlös look. Oavsett om du är i affärsmötenas värld eller söker en avslappnad elegans, har de en skjorta som passar din stil. Från eleganta affärskjortor till avslappnade casualskjortor och overshirts.

Se utbudet hos Ströms

Dressman

Köp snygga herrskjortor hos Dressmann. De erbjuder ett brett utbud av skjortor för män – klassiska vita och blå skjortor, jeansskjortor, flanellskjortor, och mycket mer. Oavsett om du behöver en skjorta för jobbet, vardagen eller festen, har Dressman det du behöver. Deras sortiment inkluderar olika stilar, färger och storlekar, inklusive både vanliga och slim fit-modeller.

Se utbudet hos Dressman

Herrskjorta storleksguide

Att välja rätt storlek när det kommer till herrskjortor är avgörande för att uppnå en bekväm och välsittande passform. Olika märken och stilar kan ha variationer i storleksstandarder, vilket kan göra det förvirrande att hitta den perfekta modellen för din kroppstyp. För att underlätta och säkerställa att din nästa skjorta passar perfekt, har vi satt samman en omfattande storleksguide för herrskjorta.

Halsomkrets (cm) Storlek
34-36 XS
37-38 S
39-41 M
42-44 L
45-47 XL
48-50 XXL
51-53 XXXL

Tips när du köper skjortor online

Att beställa en skjorta från en butik på nätet är både smidigt och svårt. Att välja rätt storlek, hitta en modell med bra passaform och bestämma färg kan gå lätt få fel. Här är några saker att tänka på för att lyckas med onlinebeställningen.

Ta mått med måttband

Ofta finns en storleksguide hos butiken. Den kan användas som riktlinjer mot storlekar som annars kan variera mycket. På så sätt man ta bland annat bröstvidd, mindejvidd och stussvidd och få ut om det motsvarar exempelvis medium eller large.

Ångerrätt

När du köper skjortor online har du alltid 14 dagars ångerrätt. Det innebär att du har två veckor på dig, från den dagen att du får hem skjortan, att bestämma dig om du vill behålla den. Gillar du inte skjortan eller om storleken är fel kan du skicka tillbaka den och få pengarna tillbaka. Ångerrätten gäller inte om skjortan är måttbeställd eller anpassad efter personliga beställnignar

Vanliga frågor & svar

Hur ska en skjorta sitta på herr?

En skjorta för herr bör vara välsittande för att ge ett stilfullt och bekvämt intryck. Här är några nyckelpunkter att tänka på när det kommer till passformen på en skjorta. Kragen och halsen är en viktig del. Kragen ska knäppas med lätthet, utan att vara för tät eller för lös. Det är viktigt att kunna röra huvudet bekvämt utan att känna obehag runt halsen.

Ärmlängden är också av betydelse. Skjortärmarna bör nå ner till handleden och inte vara för korta eller för långa. Rätt ärmlängd ger skjortan en proportionerad look. När det gäller skuldror bör axelsömmarna sitta precis vid skuldrans yttre kant. De ska inte hänga över eller sitta för nära halsen.

Vilken typ av skjorta till kostym?

När du väljer en skjorta att bära med din kostym, finns det flera alternativ att överväga beroende på tillfället och din personliga stil. En vit kostymskjorta är en tidlös klassiker som ger ett elegant och formellt intryck och är särskilt lämplig för bröllop, begravningar och affärsmöten. Om du vill ha något annat än vitt kan en ljusblå kostymskjorta vara ett utmärkt alternativ, vilket ger en fräsch och modern touch till din kostym och fungerar bra för både formella och mindre formella tillfällen.

Ska man ha t-shirt under skjortan?

Vid formella eller affärsmässiga tillfällen, som möten eller evenemang som kräver kostym, är det vanligt att inte ha en synlig T-shirt under skjortan. Istället kan du använda en underskjorta med korta ärmar som inte syns genom skjortan. Det ger en mer professionell och snygg look.

Under mer avslappnade tillfällen kan det vara bekvämt att bära en T-shirt under din skjorta, särskilt om du vill undvika att direkt svettas i skjortan. Detta är vanligt i vardagen och kan vara praktiskt och avslappnat.